Almanya Aile Birleşimi Vizesi - Koçak Vize

Almanya Aile Birleşimi Vizesi

Almanya Aile Birleşimi vizesi hakkında tüm detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Almanya aile birleşimi vizesi, Türkiye’de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Almanya’da yaşayan eşlerinin veya çocuklarının yanına yerleşmesi veya Türkiye’de yaşayan reşit olmayan çocuklarını Almanya’ya alması için başvurması gereken vizedir.

Telefon: 0545 571 7 571   E-mail: info@kocakvize.com
Almanya Aile Birleşim Vizesi
Almanya Aile Birleşim Vizesi

Almanya Aile Birleşim Vizesi

Almanya aile birleşimi vizesi ulusal (D tipi) yani uzun süreli vize kategorisine girdiği için başvurular doğrudan Almanya Konsolosluğu’na veya Almanya Büyükelçiliği’ne yapılıyor. Aile birleşimi vizesine başvuru yaparken Almanya Federal Cumhuriyeti yetkililerince belirlenen evrakları teslim etmeniz gerekiyor. Başvuru yapacağınız duruma göre gerekli evraklar değişkenlik gösterirken bu evraklarda dikkat edilmesi gereken en önemli şey, evrakların güncel tarihli ve ıslak imzalı olması.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?

  1. İlk olarak Almanya’daki aile bireyiniz gerekli evrakları göndermelidir (gerekli evraklar içerisinde bu evraklar açıklanmıştır).
  2. Almanya’dan gelmesi gereken evraklar elinize ulaştıktan sonra, resmi ikametinizin bağlı olduğu şehirlerin birinden randevu almak olmalıdır. Çünkü randevular çok hızlı dolabilmektedir. Aşağıda ikametinize göre vize başvurusunu nereden yapabileceğiniz açıklanmıştır.
  3. Randevunuza göre gerekli evrakları, formları ve dilekçeleri hazırlayın (Aşağıdaki gerekli evraklar kısmında gerekli olan form ve evraklar açıklanmıştır).
  4. Randevu günü randevu kağıdında belirtilen yere (konsolosluk ya da başvuru merkezi) giderek başvurunuzu gerçekleştirin.
  5. Başvurudan sonra size verilen numara ile pasaport takibini yapabilirsiniz. Almanya aile birleşim vizesi başvurusunun sonuçlanması 3 ayı bulabilmektedir.

Almanya Aile Birleşimi Başvurusu Nereye Yapılır?

Almanya aile birleşimi vizesi için başvuruda bulunmak isteyenler doğrudan bu konuyla ilgili tek yetkili olan Almanya konsolosluklarına veya Almanya Büyükelçiliği’ne başvuru yapmalıdırlar. Bu başvuruyu gerçekleştirmek için gerekli evraklarınızı hazırlamalı ve konsoloslukların belirlediği saatlerde randevu almalısınız. Randevularınızın tarihleri konsoloslukların çalışma gün ve saatlerine göre konsolosluk yetkilileri tarafından belirlenmektedir. Bu tip uzun süreli (D tipi) vize başvuruları İstanbul, Ankara veya İzmir’den yapılmaktadır. Başvuru yapacağınız konsolosluk yaşadığınız şehre göre değişkenlik göstermektedir. Evraklarınızı hazırlarken eksiksiz olmasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde Almanya Konsolosluğu randevunuzu iptal edebilir ve yeni randevu almanızı isteyebilir. Vize Merkezi temsilcimizle iletişime geçtiğiniz takdirde yetkililerimiz randevu almanız konusunda size yardımcı olacaklardır.

Almanya aile birleşimi vize başvuruları covid-19 öncesinde konsolosluklardan yapılmaktaydı. Ancak pandemi sonrasında başvuruların iDATA Almanya vize başvuru merkezleri üzerinden yapılması gerekmektedir.

Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nin görev alanındaki iller;

Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin (İçel), Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Şanlıurfa, Siirt, Sinop, Şırnak, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak

İstanbul Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu görev alanındaki iller;

Alman Başkonsolosluğu görev sahası içerisinde Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova illeri bulunmaktadır. Başkonsolosluk Bursa ve Edirne’deki Fahri Konsoloslar tarafından desteklenmektedir.

İzmir Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu görev alanındaki iller;

Afyon, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak.

Antalya, Burdur ve Isparta illeri için İzmir başkonsolosluğu adına Antalya temsilciliği ilgilenmektedir. 

Almanya Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Almanya Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Almanya Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Gerekli Evrakların Açıklamaları

  • Başvuru formu: Almanya aile birleşimi başvuru formu, başvuru sahibi tarafından içerisinde istenilen bilgiler eksiksiz olacak şekilde Almanca dilinde doldurulmalıdır. Başvuru formunuzda eksik bilgi olması halinde başvurularınız geçersiz sayılacaktır. Başvuru formlarındaki imzanın başvuru sahibi tarafından atılması gerekmektedir. Bu form birkaç sayfadan oluşan ve detaylı bilgi isteyen uzun bir formdur. Vize Merkezi Almanya aile birleşimi vizesi temsilcimizle başvuru formunun doldurulmasıyla ilgili iletişime geçtiğiniz takdirde size danışmanlık hizmeti verebilir. Almanya aile birleşimi başvuru formunu Vize Merkezi Almanya sayfamızdaki “Form ve Dilekçe” bölümünde görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca Almanya Konsolosluğu resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.
  • Pasaport: Almanya aile birleşimi vizesine başvuru yaparken gerekli olan pasaportunuzun en az 1 sene süreyle geçerli olması gerekmektedir. Eğer başvuru sahibinin pasaportu yok ise, pasaport başvurusu için gerekli evrakları temin edip il veya ilçe Emniyet Müdürlükleri’ndeki Pasaport Şube Amirlikleri’ne başvuru yapması gerekmektedir. Pasaport için başvurularınızı internetten yapabilirsiniz.
  • 2 adet biyometrik fotoğraf: İstenilen biyometrik fotoğraflar en fazla 6 ay önce çektirilmiş güncel fotoğraflar olmakla birlikte, biyometrik özelliklere uygun olmalıdır. Çektirmeniz gereken biyometrik fotoğraflar 35 x 45 milimetre ölçülerinde olmalıdır. Başvuruda bulunan kişinin yüzünü kapatacak herhangi bir aksesuar olmayacak veya önüne saç gelmeyecek şekilde tam karşısından resmi çekilmelidir. Bazı dini gerekçeler için Almanya Konsolosluğu istisna yapabilmekte olup, bu tip durumlarda da gözlerin önü kapalı olmamalıdır.
  • Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (Formül B): Eğer başvuruda bulunan kişiler nikâhlarını Türkiye Cumhuriyeti toprakları içinde gerçekleştirmişler ise, evlenme memuru çifte uluslararası geçerli olan Aile Cüzdanı verir. Bu cüzdan 1974 tarihinde imzalanan CIEC Anlaşması’na dayanarak verilir, fakat Almanya Federal Cumhuriyeti bu anlaşmaya taraf olmadığından dolayı, Aile Cüzdanı’nı kabul etmemektedir. Evliliğinizin Almanya yetkilileri tarafından tanınabilmesi için almanız gereken evrak Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği’dir (Formül B). Evliliğiniz gerçekleştikten ve Türkiye Cumhuriyeti kayıtlarına geçtikten sonra bu belgeyi nüfus müdürlüklerinden temin edebilirsiniz.
  • Uluslararası evlenme kayıt örneği her iki eşin nüfus bilgilerini eksiksiz bir şekilde içermelidir.
  • Eğer kişiler 17 yaşında evlilik gerçekleştirmişler ise; iki taraf içinde anne ve babanın imzaladığı muvafakatname ve bu belgelerin Almanca tercümeleri ibraz edilmelidir.
  • Eğer kişiler evliliklerini  16 yaşından küçük gerçekleştirmişler ise; çiftin evlenmesinin uygun olduğuna dair mahkeme kararı  ve bu belgenin Almanca tercümesi ibraz edilmelidir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi: Başvuruda bulunan kişinin ön ve arka yüzünü net bir şekilde gösteren nüfus cüzdan fotokopisi.
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği: Bu belge Almanya aile birleşimi başvurusunda bulunan kişinin nüfus bilgilerini ve nüfus kaydı ile ilgili tüm olayları  eksiksiz bir şekilde içermelidir. Kişinin nüfus kayıt örneğindeki “Düşünceler” kısmı eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olmalıdır. Bu evrakta eksik olmaması gereken bilgilerin arasında:
    • Daha önce yapılmış evlilikler,
    • Doğan çocuklarınıza ait kimlik bilgileri,
    • Boşanmalar,
    • Anne ve baba hakkındaki kimlik bilgileri,
    • Sahip olduğunuz vatandaşlık bilgileri (varsa başka ülkelerin vatandaşlığı) gibi bilgiler yer almaktadır.

Almanya’da Yaşayan Eşe Ait Evraklar:

  • Almanya’da yaşayan eşin ikametgâh belgesi: Almanya’da yaşayan eşe ait ikametgâh belgesi ibraz edilmelidir. Almanya’da yaşayan eş tek başına yaşıyor ve ev sahibi ise bunu gösterecek belgeler ek olarak istenebilir. Ayrıca orada eğer kirada oturuyor ve bu masrafları kendisi karşılıyorsa bunu gösterecek kira sözleşmesi istenebilir. Eş orada ailesinin veya başka bir kişinin yanında yaşıyorsa bunu belgeleyen ek evraklar (Untermieter) istenebilir. Eğer eş Alman vatandaşı değil ise oradan aldığı oturum izni belgesi (Niederlassungsgesetz) ibraz edilmelidir. Almanya’da yaşayan eşin oturmakta olduğu ev aile fertlerinin rahat yaşayabileceği büyüklükte olmalıdır.
  • Almanya’da yaşayan eşe ait kimlik bilgileri: Eğer eş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ise eşe ait, iki yüzü de net olarak görünecek şekilde çekilmiş nüfus cüzdanı fotokopisi ve oradan aldığı oturum izni fotokopisi. Eğer eş Alman vatandaşı ise eşe ait güncel pasaport (Reisepass) veya kimlik (Personalausweis) fotokopisi ve doğumu Almanya’da gerçekleşmiş ise Alman Doğum Belgesi (Geburtsurkunde). Eğer eş yabancı uyruklu ise güncel pasaportun fotokopisi ve oradan aldığı oturma izni fotokopisi. Eğer eş hem Alman hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ise Alman vatandaşı olanlara uygulanan prosedürler uygulanmakta olup Türk vatandaşlığına ait nüfus cüzdan fotokopisi de ibraz edilmelidir.
  • Banka hesap dökümleri: Almanya’da ve Türkiye’de yaşayan eşe ait banka hesap dökümleri ibraz edilmelidir. Bu dökümler son 3 aya ait en az 7.000 TL bakiyeli olmalıdır. Bu belgelerin asılları ibraz edilmeli ve bankadan ıslak imza ve kaşeli olmalıdır. Aslını ibraz etmekle yükümlü olduğunuz evrakların bir adet fotokopilerini Almanya’ya gideceğiniz sırada yanınızda götürmenizde fayda vardır.
  • Maaş bordrosu: Almanya’da yaşayan eşe ait son 3 ayın maaş bordroları ibraz edilmelidir. Bu belgelerde bulunan miktar aile fertlerinin bakımını karşılayabilecek düzeyde olmalıdır.
  • Sağlık sigortası: Almanya aile birleşimi vizesine başvururken ibraz etmeniz gereken sağlık sigortası güncel tarihli ve en az 3 ay süreyle geçerli olmalıdır. Vize Merkezi’yle iletişime geçerseniz size bu konu hakkında yardımcı olacaklardır.
  • Eşlerin varsa daha önceki evliliklerine dair belgeler: Eğer eşler daha önceden bir evlilik gerçekleştirmişler ise; evliliklerinin bittiğine dair geçerli boşanma kararı ve gerekli durumlar için Almanya veya Tükiye’den alınmış tanıma tenfiz kararı belgesi ibraz edilmelidir. Gerektiği durumlarda ölüm kayıt örnekleri ve tüm bu belgelerin Almanca tercümeleri ibraz edilmelidir.
  • Eşlerin çocukları hakkındaki belgeler: Almanya aile birleşimi başvurusunda bulunan eş yanında çocuğunuda götürecek ise, çocuğa ait kimlik bilgilerini içeren nüfus kayıt örneği ve her iki yüzü de net olacak şekilde çekilmiş kimlik fotokopisi, eğer çocuk Alman vatandaşı ise pasaport (Reisepass) veya kimlik (Kinderausweis/Personalausweis) fotokopisi, eğer çocuk 16 yaşından küçük ise dil yeterliliği aranmaz fakat çocuk 16 yaşından büyük ise dil yeterliliği sertifikası ibraz edilmelidir. Eğer eşin önceki evliliğinden çocukları varsa velayet aile birleşimi başvurusu sahibine ait ise ve onları da yanında götürmek istiyorsa eski eşinin izni olmalıdır ve bu belge ibraz edilmelidir. Bu belgelere ek olarak farklı belgelerin ibraz edilmesi istenebilir.
  • Almanca bildiğine dair belge: Almanya aile birleşimi başvurusu yapacak kişilerin A1 seviye dil sertifikası alma zorunlulukları bulunmaktadır. Başvuru sırasında bu belgenin aslını ibraz etmeleri gerekmektedir. Bu belge yalnızca Almaya Konsolosluğu’nun kabul ettiği Goethe-Institut ve ÖSD kurslarının sınavlarına girerek alınmalıdır, aksi takdirde başka kurumlardan alınan sertifikalar konsolosluk yetkilileri tarafından kabul edilmeyecektir. Bazı istisnai durumlarda dil yeterliliği belgesi ibraz etme zorunluluğu yoktur.
  • asaport ve kimlik bilgileri içeren sayfa ile birlikte işlem görmüş sayfalarının 2 adet fotokopisi
  • 2 adet 35x45mm boyutunda son 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf

Aşağıdaki belgelerin orijinalleri ile birlikte 2 adet fotokopisinin sunulması gerekmektedir. Belgeleri Almanca tercümeleri ile sununuz.

  • Almanya’daki nikah işlemlerinin yapılması için kayıt yapıldığını gösteren nikah dairesinden verilmiş olan teyit belgesi
  • Başvuru sahibine ait tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Eşlerin daha önce evlilikleri varsa son evliliğe ait boşanma kararı ya da eski eşe ait ölüm kayıt belgesi (Almanca tercümesi ile birlikte)
  • Almanya’da yaşayan eşe ait ikamet belgesi (son 6 ay içerisinde alınmış olmalı)
  • Almanya’da yaşayan eş Alman vatandaşı ise; Pasaportun ya da kimlik belgesinin fotokopisi
  • Almanya’daki eş doğuştan Alman vatandaşı ise; Alman doğum belgesi
  • Almanya’daki eş yabancı uyruklu ise (Almanya’da oturum hakkı ile kalıyorsa); Pasaport ve oturum kartı fotokopisi, İkamet izni fotokopisi
  • Başvuru sahibinin Almanca bilgisini kanıtlar A1 seviyesinde dil sertifikası (Goethe-Enstitüsü’nden alınmalıdır)
  • Vizenin geçerlilik süresini kapsayan SGK’dan alınmış yurt dışı seyahat sağlık sigortası (Formül A/T 11) veya harici bir özel şirketten yaptırılmış yurt dışı seyahat sağlık sigortası

Çocukların Almanya’ya Getirilmesi için Gerekli Evraklar

  • 2 adet Almanya Ulusal vize başvuru formu
  • Geçerli pasaport ve kimlik bilgileri içeren sayfa ile birlikte işlem görmüş sayfalarının 2 adet fotokopisi
  • 2 adet 35x45mm boyutunda son 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf

Aşağıdaki belgelerin orijinalleri ile birlikte 2 adet fotokopisinin sunulması gerekmektedir. Belgeleri Almanca tercümeleri ile sununuz.

  • Çocuğun uluslararası doğum kayıt örneği (Formül A)
  • Anne ve babaya ait ait tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Duruma göre anne ve babanın boşanma kararı ve/veya velayet kararları ve Almanca tercümeleri
  • Velayet sahibi anne veya babadan biri Türkiye’de kalacak ise, Türkiye’de kalacak ebeveynden, çocuğun daimi olarak Almanya’da kalmasına rıza gösterdiğine dair noter onaylı muvafakatname veya yetkili bir kurumun buna dair kararı (Almanca tercümeleri ile birlikte sunulmalı)
  • Almanya’da yaşayan ebeveyne ait ikamet belgesi (son 6 ay içerisinde alınmış olmalı)
  • Almanya’da yaşayan ebeveynin Alman pasaportu, kimlik kartı ya da oturum kartı fotokopisi
  • Velayet sahibinin vize başvurusu esnasında hazır bulunmaması halinde vekaletnamesi ve Almanca tercümesi
  • 16 ve 18 yaş arası çocukların ebeveynleri veya velayet sahibi taraf olmadan Almanya’ya yerleşmek istemeleri durumunda vize bölümü tarafından icab etmesi halinde Alman diline vakıf olduğunu gösterir belge talep edilebilir (C1 seviyesinde dil sertifikası)

Alman Vatandaşı Çocuğun Yanına Göç Etmek için Gerekli Evraklar

  • 2 adet Almanya Ulusal vize başvuru formu
  • Geçerli pasaport ve kimlik bilgileri içeren sayfa ile birlikte işlem görmüş sayfalarının 2 adet fotokopisi
  • 2 adet 35x45mm boyutunda son 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf

Aşağıdaki belgelerin orijinalleri ile birlikte 2 adet fotokopisinin sunulması gerekmektedir. Belgeleri Almanca tercümeleri ile sununuz.

  • Çocuğun Almanya’da doğmuş olması halinde: Alman doğum kayıt örneği
  • Çocuğun Almanya’da doğmamış olması halinde: Çocuğun ebeveynlerinin ikisinin de kayıtlı olduğu uluslararası doğum kayıt örneği (Formül A)
  • Evlilik birliği içinde doğan çocuk: Ebeveynlerinin uluslararası evlilik belgesi (Formül B)
  • Evlilik dışı doğan çocuğun babası göç edecekse: Babalık tanıma belgesi ve annenin muvafakatnamesi, Velayet beyanları (ebeveynlerin bu süreç içinde evlenmemiş olmaları halinde)
  • Anne ve babaya ait ait tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Duruma göre anne ve babanın boşanma kararı ve/veya velayet kararları ve Almanca tercümeleri
  • Velayet sahibi anne veya babadan biri Türkiye’de kalacak ise, Türkiye’de kalacak ebeveynden, çocuğun daimi olarak Almanya’da kalmasına rıza gösterdiğine dair noter onaylı muvafakatname veya yetkili bir kurumun buna dair kararı (Almanca tercümeleri ile birlikte sunulmalı)
  • Çocuğa ait Alman pasaportu, kimlik kartı ya da oturum kartı fotokopisi
  • Çocuğun güncel ikamet belgesi (Çocuk Almanya’da yaşıyor ise)(Son 6 ay içinde alınmış olması gerekir)

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Ücreti Ne Kadar?
Almanya Aile Birleşimi Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Konsolosluk ödemeleri, zorunlu sigorta ve hizmet bedelimiz dahil olmak üzere toplam 300 €.

Alman vatandaşı aile bireyleri için; Konsolosluk ödemeleri, zorunlu sigorta ve hizmet bedelimiz dahil olmak üzere toplam 175 €.

0-17 yaş arası çocuklar için; Konsolosluk ödemeleri, zorunlu sigorta ve hizmet bedelimiz dahil olmak üzere toplam 210 €.

**Önemli: Çeviri ücretleri yukarıdaki ücretlere dahil değildir. Gerekli evraklar tarafımıza ulaşıp, çevrilmesi gerekenlerin belirlenmesinin ardından ücret bilgisi tarafınıza sağlanacaktır.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Her bir başvuru kendi durumuna göre değerlendirilir ve bu nedenle uzun vadeli (Ulusal – D Tipi) vizeler için özel bir işlem süresi yoktur.

Konsolosluğun yoğunluğuna göre Almanya aile birleşimi vize başvurusu sonuçlanma süresi 1 ay ile 3 ay arasında değişir. Konsolosluğun ek evrak talep etmesi ya da beklenmedik gecikmeler sebebiyle bu süre daha da uzayabilmektedir.

Sık Sorulan Sorular ve Cevaplar (SSS)

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Sürecini Nasıl Takip Edebilirim?

Almanya aile birleşimi başvurusunu yaptıktan sonra süreci konsolosluğun belirlediği gün ve saatlerde onlarla iletişime geçerek takip edebilirsiniz. Vize Merkezi’yle iletişime geçip işlemlerinizi Almanya aile birleşimi temsilcilerimiz ile yürüttüğünüz takdirde bu süreci sizin için onlar takip ederek istediğiniz zaman sizi bilgilendireceklerdir.

Kimler başvurabilir?

Aile birleşim vizesi alabilmek için, Türkiye’deki eşin ya da diğer aile üyesinin Almanya’daki kişinin akrabası olması ve bir takım uygunluk kriterlerini yerine getirmesi gerekiyor. Almanya’da yaşayan kişinin ise yerine getirmesi gereken en önemli kriter kendini ve yanına gelecek aile üyesini finansal olarak destekleyebilecek yeterliliğe sahip olması.

Adım adım başvuru

Süreç boyunca size yol gösterelim

  1. İncele!

Seyahatiniz için doğru vize tipini seçiniz!

  1. Başvuru Yapın!

Vize başvurunuza başlayın

  1. Randevu Alın!

Vize başvuru merkezinden randevunuzu alın

  1. Ücretleri Ödeyin!

Ödemeniz gereken ücreti öğrenin

  1. Vize Başvuru Merkezini Ziyaret Edin!

Randevunuza gidin

  1. Başvurunuzu Takip Edin!

Vize başvurunuzdaki ilerlemeye ilişkin güncel bilgiler edinin

  1. Pasaportunuzu Teslim Alın!

Pasaportunuzu vize başvuru merkezinden alın

Ticari ve Turistik Almanya vizesi hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Schengen vizesi hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Almanya aile birleşimi vizesi sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Rate this post

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir