Schengen Vizesi Fotoğraf Ölçüsü

Schengen Vizesi Fotoğraf Gereksinimleri ve Spesifikasyonları

Schengen vizesi fotoğraf ölçüsü, Avrupa vizesi için schengen vizesine başvurduğunuzda, fotoğraf başvurunuzun tamamlanması için hayati gereklilikler arasında yer almaktadır. Hangi vize türüne başvurursanız başvurun, diğer belgelerle birlikte her zaman iki fotoğraf da göndermeniz istenecektir.

Schengen Vizesi Fotoğraf Ölçüsü ve Gereksinimleri

Fotoğraf Boyutu Özellikleri

Herhangi bir kısa süreli Schengen vize başvurusu için fotoğraf özellikleri şunlardır:

Schengen ülkeleri bir adım daha ileri giderek, Avrupa vizesi için tüm fotoğraf gerekliliklerini ayrıntılı olarak belirledi.

Bu makalenin devamında, açık ve anlaşılır bir şekilde detaylandırılmış tüm Schengen vize fotoğraf gerekliliklerini ve özelliklerini bulabilirsiniz.

Format ve Fotoğraf Boyutu

İzin verilen minimum boyut
İzin verilen maksimum boyut

İllüstrasyon:

Açıklama:
Schengen vizesi fotoğraf boyutu sabittir ve değiştirilemez. Her iki fotoğraf da 35 mm genişliğinde ve 45 mm yüksekliğinde olmalıdır. Kabul edilebilir format, yüz fotoğrafın ortasındayken, yüzün hem sol hem de sağ yanlarını sayarak, çene ucundan başın üstüne kadar başvuranın yüz özelliklerinin görünür şekilde gösterilmesini içerir. Fotoğrafın yaklaşık %70-80’lik kısmı başvuru sahibinin yüzü tarafından doldurulmalı, kabul edilebilir yüz yüksekliği 32-36 mm olmalıdır, saç modeli de dahil olmak üzere başvuru sahibinin başını tamamen göstermeyi unutmamalıdır.

Belirtilen Avrupa vize fotoğraf boyutu dışında farklı boyutlarda gönderilen tüm fotoğraflar, Schengen vize başvurusunun reddedilmesine neden olabilir.

Odak ve Kontrast

İllüstrasyon:

Açıklama:
Fotoğrafta başvuranın yüzünün gösterilmesine izin verilen form, görünür ve keskin bir şekilde odaklanmış, güçlü bir kontrasta sahip. Çok bulanık, çok parlak veya zayıf kontrastlı bir fotoğrafa sahip olmaktan kaçının.

Parlaklık

İllüstrasyon:

Açıklama:
Fotoğrafta kabul edilen parlaklık, yüzün her yerine eşit olarak yayıldığı zamandır. Yansımalardan, gölgelerden ve kırmızı gözlerden tamamen kaçınmak çok önemlidir.

Fotoğraf Arka Planı

İllüstrasyon:

Açıklama:
Kabul edilebilir form tek renkli, ideal olarak nötr gri, parlak ve yüze ve saça gereken kontrastı veren bir arka plan olduğundan, renkli, desenli veya gölgeli bir fotoğraf arka planı kullanmaktan kaçının.

Fotoğrafın Kalitesi

İllüstrasyon:

Açıklama:
Fotoğrafın yüksek kaliteli kağıda basılmış olması ve kabul edilen tek form olarak en az 600 dpi baskı çözünürlüğü olması gerektiğini unutmayın. Başvuru sahibinin ten rengi doğal olmalı, fotoğrafın tamamı nötr olmalı, kırışıklardan ve katmanlardan kaçınmalıdır.

Yüz İfadesi ve Baş Pozisyonu

İllüstrasyon:

Açıklama:
Başınızı çevirmekten veya eğik tutmaktan veya ağzınızı açmaktan kaçının. Poz vermek için kabul edilen tek biçim, ağız kapalıyken doğrudan kameraya odaklanmış gözlerle nötr bir görünüm sağlamaktır.

Gözler ve Görüş Hattı

İllüstrasyon:

Açıklama:
Fotoğraf için poz verirken, gözlerinizi kameraya odaklamayı veya onları kapatmayı ya da saçınızı gözlerinizin üzerine koymayı görmezden gelmek, kabul edilemez bir pozdur, çünkü kabul edilen pozlama şekli, tamamen açık gözlerle tamamen kameraya bakmaktır. saç veya başka bir şeyle kaplı değil.

Gözlük

İllüstrasyon:

Açıklama:
Poz verirken güneş gözlüğü, koyu renkli optik gözlükler ve gözlerinizi kaplayan çerçeveli optik gözlükler takmaktan kaçının ve benzer şekilde flaş yansımasından kaçının. Optik gözlük takılıyken kabul edilen tek fotoğraf, başvuranın gözlerinin tamamen göründüğü ve gözlük çerçevesi tarafından kapatılmadığı zamandır.

şapkalar

İllüstrasyon:

Açıklama:
Şapka ile poz vermekten, yüzünüzü kapatan başlıklardan veya şapkalarla yüzünüzü gölgelendirmekten kaçının çünkü bunların hiçbirine izin verilmez. Tek istisna dini başlıklar içindir ve o zaman bile yüz, çenenin alt ucundan alnına kadar açıkça görülebilmelidir.

Tüm Schengen ülkeleri için aynı fotoğraf gereksinimleri mi var?

Evet, vize fotoğrafı gereksinimleri ve özellikleri Schengen Bölgesi’nin her üyesi için aynıdır: Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya , Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre.

Schengen vize nasıl alınır yazımızı okuyabilirsiniz.

Schengen vizesi nedir?

Schengen vizesi fotoğraf ölçüsü sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim.

Rate this post
Exit mobile version